Chłodnik gotowany na cielęcinie

Chłodnik gotowany na cielęcinie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z ogórków kiszonych  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chłodnik gotowany na cielęcinie
  1. 1. Cielęcinę gotujemy razem z włoszczyzną i cebulą.
    Cielęcinę gotujemy razem z włoszczyzną i cebulą.
  2. 2. Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę.
  3. 3. Oddzielnie gotujemy raki.
  4. 4. Wywar przecedzamy i odparowujemy, aby uzyskać objętość 0,5 litra.
  5. 5. W wywarze gotujemy pokrojone w plastry buraki.
  6. 6. Studzimy i dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, koper, cielęcinę, obrane szyjki i szczypce raków, świeże ogórki i pokrojone w cząstki jaja.
  7. 7. Całość mieszamy ze śmietaną i wstawiamy do lodówki.
  8. 8. Podajemy na zimno.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
Sezon: Wiosna, Lato,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.523