Chłodnik gotowany na cielęcinie

Chłodnik gotowany na cielęcinie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z ogórków kiszonych  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chłodnik gotowany na cielęcinie
  1. 1. Cielęcinę gotujemy razem z włoszczyzną i cebulą.
    Cielęcinę gotujemy razem z włoszczyzną i cebulą.
  2. 2. Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę.
  3. 3. Oddzielnie gotujemy raki.
  4. 4. Wywar przecedzamy i odparowujemy, aby uzyskać objętość 0,5 litra.
  5. 5. W wywarze gotujemy pokrojone w plastry buraki.
  6. 6. Studzimy i dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, koper, cielęcinę, obrane szyjki i szczypce raków, świeże ogórki i pokrojone w cząstki jaja.
  7. 7. Całość mieszamy ze śmietaną i wstawiamy do lodówki.
  8. 8. Podajemy na zimno.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
Sezon: Wiosna, Lato,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.91