Ciasto z kremem waniliowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Kisiel cytrynowy  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z kremem waniliowym
  1. 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę tortową, połowę proszku do pieczenia oraz rozdrobnione masło (20dkg).
  2. 2. Całość mieszamy, po czym dodajemy jajo, imbir, miód oraz 10 dkg cukru i zagniatamy ciasto.
  3. 3. Wstawiamy je do lodówki na godzinę.
  4. 4. Dzielimy ciasto na pół, wałkujemy tak, aby powstały dwa prostokąty i każdy z nich pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 30 minut.
  5. 5. Ucieramy w misce cztery żółtka z 15 dkg cukru, po czym dodajemy sok i skórę z cytryny.
  6. 6. Ubijamy cztery białka na pianę.
  7. 7. Dodajemy do piany kisiel cytrynowy, proszek do pieczenia i mąkę.
  8. 8. Masę z kisielu kilka razy mieszamy, po czym dodajemy do żółtek i całość mieszamy do momentu, aż powstanie jednolita masa.
  9. 9. Biszkopt pieczemy tak samo, jak placki miodowe.
  10. 10. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy 20 dkg cukru i saszetkę budyniu.
  11. 11. Całość gotujemy, aż powstanie gęsta zawiesina i pozostawiamy ją do wystygnięcia.
  12. 12. Ucieramy pozostałe masło z miąższem z laski wanilii i pozostałym cukrem.
  13. 13. Do masła z wanilią utartego na jednolitą konsystencję stopniowo dodajemy budyń, cały czas ucieramy.
  14. 14. Dzielimy powstałą masę na pół.
  15. 15. Na miodowy placek przekładamy kolejno połowę kremu waniliowego, biszkopt, drugą część kremu waniliowego i drugi miodowy placek.
  16. 16. Całość lekko przyciskamy i wstawiamy do lodówki, żeby ciasto stężało.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.931