Zupa rybna z miętą i rozmarynem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Łosoś głowa  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Melisa  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rybna z miętą i rozmarynem
  1. 1. Filety z pstrąga myjemy, osuszamy i nacieramy delikatnie sokiem z cytryny oraz solą. Zostawiamy je na pół godziny.
  2. 2. Łososia myjemy, nacieramy solą i odstawiamy na kilka minut.
  3. 3. Do garnka wlewamy dwa litry wody, wrzucamy cebulę, seler, pietruszkę i przyprawiamy miętą, rozmarynem, melisą, otartą skórką z cytryny, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Wywar gotujemy przez 15 minut.
  4. 4. Następnie dodajemy do niego głowy łososia i doprowadzamy do wrzenia.
  5. 5. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez kolejny kwadrans.
  6. 6. Głowy łososia zastępujemy pstrągiem i ponownie gotujemy wywar na małym ogniu około 15 minut.
  7. 7. Z głów wyjmujemy mięso, a z ugotowanego pstrąga usuwamy ości i kroimy na kawałki.
  8. 8. Mięso z łososia miksujemy z wywarem i przecieramy.
  9. 9. Do wywaru dodajemy sok z cytryny, sól i doprowadzamy do wrzenia.
  10. 10. Gotowy wywar zaciągamy żółtkiem zmieszanym z wodą i wkładamy do niego mięso z pstrąga.
  11. 11. Wsypujemy szczypiorek z pietruszką i zdejmujemy zupę z ognia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.823