Zupa rybna z miętą i rozmarynem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Łosoś głowa  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Melisa  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rybna z miętą i rozmarynem
  1. 1. Filety z pstrąga myjemy, osuszamy i nacieramy delikatnie sokiem z cytryny oraz solą. Zostawiamy je na pół godziny.
  2. 2. Łososia myjemy, nacieramy solą i odstawiamy na kilka minut.
  3. 3. Do garnka wlewamy dwa litry wody, wrzucamy cebulę, seler, pietruszkę i przyprawiamy miętą, rozmarynem, melisą, otartą skórką z cytryny, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Wywar gotujemy przez 15 minut.
  4. 4. Następnie dodajemy do niego głowy łososia i doprowadzamy do wrzenia.
  5. 5. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez kolejny kwadrans.
  6. 6. Głowy łososia zastępujemy pstrągiem i ponownie gotujemy wywar na małym ogniu około 15 minut.
  7. 7. Z głów wyjmujemy mięso, a z ugotowanego pstrąga usuwamy ości i kroimy na kawałki.
  8. 8. Mięso z łososia miksujemy z wywarem i przecieramy.
  9. 9. Do wywaru dodajemy sok z cytryny, sól i doprowadzamy do wrzenia.
  10. 10. Gotowy wywar zaciągamy żółtkiem zmieszanym z wodą i wkładamy do niego mięso z pstrąga.
  11. 11. Wsypujemy szczypiorek z pietruszką i zdejmujemy zupę z ognia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.431