Dorada zapiekana w winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorada / Mahi-mahi  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorada zapiekana w winie
  1. 1. Doradę sprawiamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  2. 2. Marchewki, cebulę, czosnek, szalotki i seler obieramy, a pieczarki myjemy i oczyszczamy.
  3. 3. Wszystkie warzywa drobno siekamy.
  4. 4. W garnku roztapiamy masło i smażymy na nim jarzyny z dodatkiem tymianku i liścia laurowego przez 15 minut na średnim ogniu.
  5. 5. Podsmażone warzywa przekładamy na dno naczynia żaroodpornego i układamy na nich rybę.
  6. 6. Do ryby wlewamy białe wytrawne wino zmieszane z wodą tak, aby ryba była do połowy przykryta.
  7. 7. Na rybie układamy cytrynę pokrojoną w plasterki.
  8. 8. Całość pieczemy w nagrzanym do 230ºC piekarniku przez 15 minut. W trakcie pieczenia, co jakiś czas rybę polewamy sosem.
  9. 9. Na około 10 minut przed podaniem wyłączamy piekarnik i przykrywamy naczynie folią aluminiową.
  10. 10. Potrawę podajemy w tym samym naczyniu, w którym była pieczona.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.092