Zupa krem z flądry

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Rafael Hells Kitchen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flądra  g  x  kcal = 0 kcal
Anyż  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem z flądry
  1. 1. Sparzone migdały obieramy ze skórki i drobno kroimy.
  2. 2. Filety z flądry myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz sokiem z cytryny.
  3. 3. Rybę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy połowę anyżku, skórkę z cytryny i plastry cebuli dymki.
  4. 4. Całość doprowadzamy do wrzenia, dusimy pod przykryciem nie dłużej niż 25 minut i miksujemy.
  5. 5. Powstały krem ponownie gotujemy, dodajemy posiekane migdały i resztę anyżu oraz żółtko rozprowadzone w śmietanie.
  6. 6. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.289