Śledź z cebulą i marchewką w oleju

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Śledź filet  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śledź z cebulą i marchewką w oleju
  1. 1. 1.Filety umieszczamy w misce z mlekiem, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 24 godz.
  2. 2. Po upływie wyznaczonego czasu wyjmujemy je i odcedzamy.
  3. 3. W międzyczasie obieramy cebulę i marchewkę, po czym wszystko kroimy w plasterki.
  4. 4. Dno miski wykładamy połową przygotowanej do przepisu cebuli, na niej układamy śledzie, a na koniec przysypujemy resztą cebuli i marchewką.
  5. 5. Wierzch przykrywamy kolendrą, liściem laurowym i tymiankiem.
  6. 6. Wszystko zalewamy olejem arachidowym.
  7. 7. Tak przygotowane owijamy folią i wstawiamy na 8 dni do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.762