Karp w białym winie z sosem kaparowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w białym winie z sosem kaparowym
  1. 1. Karpie czyścimy, patroszymy i myjemy. Potem odcinamy głowy i płetwy.
  2. 2. Wszystkie głowy myjemy i wkładamy do garnka z wodą, włoszczyzną, cebulą i przyprawiamy wedle uznania. Z tych składników gotujemy wywar, który następnie odcedzamy i odparowujemy, aby pozostało tylko półtorej szklanki.
  3. 3. Ocet podgrzewamy w garnku i zalewamy nim karpia.
  4. 4. Gdy ryba ostygnie, wyjmujemy ją z octu, kroimy w plastry pod kątem i wkładamy do garnka.
  5. 5. Podlewamy wywarem i winem, dodajemy skórkę żytniego chleba i gotujemy nie dłużej niż kwadrans.
  6. 6. Po upływie tego czasu wyjmujemy karpia, a sos przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem.
  7. 7. Doprawiony sos przecieramy przez sitko, a następnie gotujemy na wolnym ogniu z kaparami, posiekanym imbirem i pokrojonymi oliwkami.
  8. 8. Do sosu wkładamy rybę oraz plastry cytryny. Lekko podgrzewamy uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
wh0cd423547 anafranil fluoxetine example wellbutrin amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.202