Karp w białym winie z sosem kaparowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w białym winie z sosem kaparowym
  1. 1. Karpie czyścimy, patroszymy i myjemy. Potem odcinamy głowy i płetwy.
  2. 2. Wszystkie głowy myjemy i wkładamy do garnka z wodą, włoszczyzną, cebulą i przyprawiamy wedle uznania. Z tych składników gotujemy wywar, który następnie odcedzamy i odparowujemy, aby pozostało tylko półtorej szklanki.
  3. 3. Ocet podgrzewamy w garnku i zalewamy nim karpia.
  4. 4. Gdy ryba ostygnie, wyjmujemy ją z octu, kroimy w plastry pod kątem i wkładamy do garnka.
  5. 5. Podlewamy wywarem i winem, dodajemy skórkę żytniego chleba i gotujemy nie dłużej niż kwadrans.
  6. 6. Po upływie tego czasu wyjmujemy karpia, a sos przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem.
  7. 7. Doprawiony sos przecieramy przez sitko, a następnie gotujemy na wolnym ogniu z kaparami, posiekanym imbirem i pokrojonymi oliwkami.
  8. 8. Do sosu wkładamy rybę oraz plastry cytryny. Lekko podgrzewamy uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.724