Marynowane śledzie z jarzynami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marynowane śledzie z jarzynami
  1. 1. Śledzie posypujemy z obu stron solą, układamy w dużym naczyniu i pozostawiamy tak na kilka godzin.
  2. 2. Cebulę oraz marchewkę obieramy i kroimy w plasterki.
  3. 3. Połowę przygotowanych jarzyn układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy odrobiną pietruszki i dodajemy przyprawy.
  4. 4. Następnie na warstwie jarzynowej układamy śledzie i polewamy je mieszanką wina oraz octu.
  5. 5. Na wierzch układamy pozostałe jarzyny i przykrywamy folią aluminiową lub pokrywą.
  6. 6. Naczynie ze śledziami stawiamy na ogniu, podgrzewamy aż się zagotują,
  7. 7. Następnie wstawiamy je na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 220ºC.
  8. 8. Gotowe śledzie pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
to pisal jakis analfabeta - i do tego kulinarny? mieso jest chude bo tluszcz skapuje? i zwiazki ...
wh0cd452417 provera drug colchicine online ZOVIRAX
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.257