Kura pieczona nadziewana kaszą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuszka z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kura pieczona nadziewana kaszą
  1. 1. Tuszkę kury myjemy. Następnie odcinamy szyję, nogi, skrzydełka, a pozostałą część nacieramy solą wewnątrz i na zewnątrz.
  2. 2. W międzyczasie gotujemy kaszę.
  3. 3. Cebulę podsmażamy na patelni.
  4. 4. Słoninę kroimy w kostkę i stapiamy na skwarki.
  5. 5. Tuszkę napełniamy wymieszaną kaszą z cebulą i stopioną słoniną, po czym zaszywamy bawełnianą nitką.
  6. 6. Mięso przekładamy do brytfanny (brzuchem do góry) i pieczemy w rozgrzanym do 180⁰C piekarniku przez około 2 godziny. Podczas pieczenia tuszkę polewamy co jakiś czas tłuszczem wytapiającym się z kury.
  7. 7. Z upieczonego mięsa wyciągamy nitkę i dzielimy na mniejsze części. Podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób kasza
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.789