Lin duszony w kapuście z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Lin  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lin duszony w kapuście z grzybami
  1. 1. Umyte grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc, aby namiękły.
  2. 2. Oczyszczoną, obraną i umytą włoszczyznę i cebulę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, Dodajemy cynamon, goździki, skórkę z cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy wywar 40 minut. Następnie odparowujemy go tak, aby zostało pół litra.
  3. 3. Oczyszczoną, opłukaną i pokrojoną kapustę solimy. Odstawiamy na 10 minut, a następnie odciskamy. Zalewamy wywarem, dodajemy posiekane grzyby. Przyprawiamy solą, pieprzem, miodem i sokiem z cytryny. Całość doprowadzamy do wrzenia, a następnie dusimy przez 15 minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia do kapusty dodajemy śmietanę.
  4. 4. Wypatroszone liny zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, aż wydzielający się z nich śluz zbieleje. Następnie oczyszczamy ryby z łusek, myjemy i kroimy w dzwonka. Nacieramy je solą, pieprzem i posypujemy mąką, po czym panierujemy w jajku i tartej bułce. Ryby smażymy na rozgrzanej patelni.
  5. 5. Do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia przekładamy dzwonka linów oraz kapustę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 190°C. Zapiekamy przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.696