Lin duszony w kapuście z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Lin  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lin duszony w kapuście z grzybami
  1. 1. Umyte grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc, aby namiękły.
  2. 2. Oczyszczoną, obraną i umytą włoszczyznę i cebulę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, Dodajemy cynamon, goździki, skórkę z cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy wywar 40 minut. Następnie odparowujemy go tak, aby zostało pół litra.
  3. 3. Oczyszczoną, opłukaną i pokrojoną kapustę solimy. Odstawiamy na 10 minut, a następnie odciskamy. Zalewamy wywarem, dodajemy posiekane grzyby. Przyprawiamy solą, pieprzem, miodem i sokiem z cytryny. Całość doprowadzamy do wrzenia, a następnie dusimy przez 15 minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia do kapusty dodajemy śmietanę.
  4. 4. Wypatroszone liny zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, aż wydzielający się z nich śluz zbieleje. Następnie oczyszczamy ryby z łusek, myjemy i kroimy w dzwonka. Nacieramy je solą, pieprzem i posypujemy mąką, po czym panierujemy w jajku i tartej bułce. Ryby smażymy na rozgrzanej patelni.
  5. 5. Do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia przekładamy dzwonka linów oraz kapustę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 190°C. Zapiekamy przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.955