Naleśniki z mięsem i jarzynami

Naleśniki z mięsem i jarzynami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki z mięsem i jarzynami
  1. 1. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
    Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
  2. 2. Kiedy wołowina będzie już prawie miękka, dodajemy do niej oczyszczoną włoszczyznę bez kapusty. Całość doprawiamy solą.
  3. 3. Miękkie mięso i warzywa studzimy, a następnie mielimy.
  4. 4. Do masy mięsno-warzywnej dodajemy sól, majeranek, pokrojoną i duszoną bez tłuszczu cebulę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
  5. 5. W międzyczasie przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do przesianej mąki dodajemy jajo, mleko, mąkę i sól. Cały czas mieszamy. Podlewamy wodą, aby ciasto nie było za gęste.
  6. 6. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki.
  7. 7. Gotowe placki nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem i zwijamy.
  8. 8. Danie serwujemy na ciepło. Wierzch dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.403