Naleśniki z mięsem i jarzynami

Naleśniki z mięsem i jarzynami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki z mięsem i jarzynami
  1. 1. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
    Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
  2. 2. Kiedy wołowina będzie już prawie miękka, dodajemy do niej oczyszczoną włoszczyznę bez kapusty. Całość doprawiamy solą.
  3. 3. Miękkie mięso i warzywa studzimy, a następnie mielimy.
  4. 4. Do masy mięsno-warzywnej dodajemy sól, majeranek, pokrojoną i duszoną bez tłuszczu cebulę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
  5. 5. W międzyczasie przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do przesianej mąki dodajemy jajo, mleko, mąkę i sól. Cały czas mieszamy. Podlewamy wodą, aby ciasto nie było za gęste.
  6. 6. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki.
  7. 7. Gotowe placki nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem i zwijamy.
  8. 8. Danie serwujemy na ciepło. Wierzch dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.855