Miętus w sosie curry po kreolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miętus  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miętus w sosie curry po kreolsku
  1. 1. Miętusa sprawiamy i kroimy na kawałki.
  2. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy.
  3. 3. Pomidory obieramy ze skórki, oczyszczamy z pestek i kroimy na kawałki.
  4. 4. Do rondla wlewamy olej i rumienimy na nim kawałki ryby.
  5. 5. Dodajemy cebulę, pomidory i wszystko mieszamy.
  6. 6. Dodajemy imbir, szafran, czosnek, skórkę pomarańczową i przyprawę curry, całość mieszamy.
  7. 7. Do rondla wlewamy szklankę wody, dodajemy szczyptę soli i pieprzu cayenne.
  8. 8. Przykrywamy wszystko pokrywką i dusimy do 20min.
  9. 9. Wkładamy rybę i dalej dusimy przez 30 min.
  10. 10. Przed podaniem wyjmujemy skórkę z pomarańczy. Rybę podajemy z ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.36