Miętus w sosie curry po kreolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miętus  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miętus w sosie curry po kreolsku
  1. 1. Miętusa sprawiamy i kroimy na kawałki.
  2. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy.
  3. 3. Pomidory obieramy ze skórki, oczyszczamy z pestek i kroimy na kawałki.
  4. 4. Do rondla wlewamy olej i rumienimy na nim kawałki ryby.
  5. 5. Dodajemy cebulę, pomidory i wszystko mieszamy.
  6. 6. Dodajemy imbir, szafran, czosnek, skórkę pomarańczową i przyprawę curry, całość mieszamy.
  7. 7. Do rondla wlewamy szklankę wody, dodajemy szczyptę soli i pieprzu cayenne.
  8. 8. Przykrywamy wszystko pokrywką i dusimy do 20min.
  9. 9. Wkładamy rybę i dalej dusimy przez 30 min.
  10. 10. Przed podaniem wyjmujemy skórkę z pomarańczy. Rybę podajemy z ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.93