Zrazy zawijane z ryb

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy zawijane z ryb
  1. 1. Cebule obieramy, ucieramy na tarce jarzynowej i podsmażamy na maśle.
  2. 2. Po przestygnięciu odlewamy masło.
  3. 3. Do cebuli dodajemy łyżkę tartej bułki, wbijamy jajko, dodajemy do smaku sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Z ryby usuwamy łuski, wnętrzności, dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plastry i solimy.
  5. 5. Na każdy plaster nakładamy nadzienie, zawijamy i posypujemy tartą bułką.
  6. 6. Smażymy na patelni na wolnym ogniu, aż będą rumiane.
  7. 7. Układamy w rondelku, wlewamy masło, wcześniej odlane, wsypujemy tartą bułkę i kilka łyżek wywaru z włoszczyzny, wcześniej rozrobionego z wodą.
  8. 8. Na koniec dodajemy sok z cytryny i gotujemy, aż sos zgęstnieje i nabierze brunatnego koloru. Gdy sos nie jest dość brunatny, można zabarwić go karmelem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.651