Łosoś w białym winie z cebulą

Łosoś w białym winie z cebulą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś w białym winie z cebulą
  1. 1. Umytego i wypatroszonego łososia kroimy w dzwonka, nacieramy solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny.
    Umytego i wypatroszonego łososia kroimy w dzwonka, nacieramy solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny.
  2. 2. Cebule obieramy, płuczemy i siekamy. Smażymy ją na roztopionym maśle.
  3. 3. Dodajemy szklankę wina i skórkę z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. 4. Całość dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut.
  5. 5. Przyprawionego łososia układamy w żaroodpornym naczyniu i polewamy pozostałą częścią roztopionego masła i wina.
  6. 6. Rybę dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut.
  7. 7. Uduszoną cebulę miksujemy, przecieramy przez sito i podgrzewamy.
  8. 8. Powstały sos przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W razie potrzeby gotujący się sos zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.
  9. 9. Rybę polewamy sosem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140ºC i zapiekamy przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.807