Łosoś w białym winie z cebulą

Łosoś w białym winie z cebulą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś w białym winie z cebulą
  1. 1. Umytego i wypatroszonego łososia kroimy w dzwonka, nacieramy solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny.
    Umytego i wypatroszonego łososia kroimy w dzwonka, nacieramy solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny.
  2. 2. Cebule obieramy, płuczemy i siekamy. Smażymy ją na roztopionym maśle.
  3. 3. Dodajemy szklankę wina i skórkę z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. 4. Całość dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut.
  5. 5. Przyprawionego łososia układamy w żaroodpornym naczyniu i polewamy pozostałą częścią roztopionego masła i wina.
  6. 6. Rybę dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut.
  7. 7. Uduszoną cebulę miksujemy, przecieramy przez sito i podgrzewamy.
  8. 8. Powstały sos przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W razie potrzeby gotujący się sos zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.
  9. 9. Rybę polewamy sosem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140ºC i zapiekamy przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.373