Pierogi z farszem mięsnym

Pierogi z farszem mięsnym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z farszem mięsnym
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
    Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę i szczyptę soli.
  3. 3. Ostudzone mięso, warzywa oraz namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę mielimy. Doprawiamy do smaku solą i majerankiem.
  4. 4. Do przesianej na stolnicę mąki dodajemy jajo, wodę i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy krążki lub kwadraty.
  5. 5. Na środek każdego kawałka nakładamy farsz i mocno zlepiamy brzegi.
  6. 6. Pierogi gotujemy na wolnym ogniu we wrzącej, osolonej wodzie.
  7. 7. Gotowe wyławiamy łyżką cedzakową.
  8. 8. Na patelni podgrzewamy olej roślinny i smażymy pierogi z obu stron na złoty kolor.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.458