Miętus po amerykańsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miętus  g  x  kcal = 0 kcal
Głowa i skorupy homarów  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miętus po amerykańsku
  1. 1. Miętusa sprawiamy i kroimy na duże kawałki.
  2. 2. Głowy homarów płuczemy i osuszamy.
  3. 3. Pomidory obieramy ze skórki, oczyszczamy z pestek i kroimy na kawałki.
  4. 4. Czosnek obieramy i rozgniatamy.
  5. 5. Zieloną pietruszkę i liście estragonu siekamy.
  6. 6. W rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy głowy i skorupy homarów oraz kawałki miętusa.
  7. 7. Do zarumienionej ryby dodajemy posiekaną szalotkę i smażymy na złoty kolor.
  8. 8. Koniak zapalamy w rondlu.
  9. 9. Dodajemy posiekany estragon, skórkę pomarańczową, zieloną pietruszkę, pomidory i czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
  10. 10. Łyżkę koncentratu rozprowadzamy z białym winem i wlewamy do rondla.
  11. 11. Doprawiamy pieprzem cayenne oraz solą i gotujemy całość pod przykryciem przez 15 minut.
  12. 12. Lekko twarde mięso oraz głowy i skorupy homarów wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  13. 13. Sos przecedzamy, przelewamy do rondla i doprawiamy śmietaną. Gotujemy przez 3-4 min.
  14. 14. Miętusa wykładamy na półmisek i polewamy sosem. Podajemy z białym ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.667