Miętus po amerykańsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miętus  g  x  kcal = 0 kcal
Głowa i skorupy homarów  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miętus po amerykańsku
  1. 1. Miętusa sprawiamy i kroimy na duże kawałki.
  2. 2. Głowy homarów płuczemy i osuszamy.
  3. 3. Pomidory obieramy ze skórki, oczyszczamy z pestek i kroimy na kawałki.
  4. 4. Czosnek obieramy i rozgniatamy.
  5. 5. Zieloną pietruszkę i liście estragonu siekamy.
  6. 6. W rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy głowy i skorupy homarów oraz kawałki miętusa.
  7. 7. Do zarumienionej ryby dodajemy posiekaną szalotkę i smażymy na złoty kolor.
  8. 8. Koniak zapalamy w rondlu.
  9. 9. Dodajemy posiekany estragon, skórkę pomarańczową, zieloną pietruszkę, pomidory i czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
  10. 10. Łyżkę koncentratu rozprowadzamy z białym winem i wlewamy do rondla.
  11. 11. Doprawiamy pieprzem cayenne oraz solą i gotujemy całość pod przykryciem przez 15 minut.
  12. 12. Lekko twarde mięso oraz głowy i skorupy homarów wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  13. 13. Sos przecedzamy, przelewamy do rondla i doprawiamy śmietaną. Gotujemy przez 3-4 min.
  14. 14. Miętusa wykładamy na półmisek i polewamy sosem. Podajemy z białym ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.694