Szczupak faszerowany nadzieniem z kaszy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak faszerowany nadzieniem z kaszy
  1. 1. Szczupaka oczyszczamy z łusek i odcinamy z niego głowę. Przez powstały otwór usuwamy wnętrzności. Rybę, osuszamy i dokładnie nacieramy, wewnątrz i na zewnątrz, jałowcem oraz solą. Rybę odstawiamy na pół godziny.
  2. 2. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko.
  3. 3. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy ją na rozgrzanej patelni i dodajemy do niej sól oraz pieprz.
  4. 4. Podsmażoną cebulę mieszamy z kaszą.
  5. 5. Powstałym farszem nadziewamy szczupaka i spinamy go wykałaczką.
  6. 6. Rybę wkładamy do rynienki z olejem i smażymy z obydwu stron. Polewamy ją winem i kilka minut podpiekamy na małym ogniu.
  7. 7. Szczupaka wykładamy na udekorowany sałatą, cytryną, pietruszką oraz marynowanymi grzybkami półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.795