Szczupak faszerowany nadzieniem z kaszy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak faszerowany nadzieniem z kaszy
  1. 1. Szczupaka oczyszczamy z łusek i odcinamy z niego głowę. Przez powstały otwór usuwamy wnętrzności. Rybę, osuszamy i dokładnie nacieramy, wewnątrz i na zewnątrz, jałowcem oraz solą. Rybę odstawiamy na pół godziny.
  2. 2. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko.
  3. 3. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy ją na rozgrzanej patelni i dodajemy do niej sól oraz pieprz.
  4. 4. Podsmażoną cebulę mieszamy z kaszą.
  5. 5. Powstałym farszem nadziewamy szczupaka i spinamy go wykałaczką.
  6. 6. Rybę wkładamy do rynienki z olejem i smażymy z obydwu stron. Polewamy ją winem i kilka minut podpiekamy na małym ogniu.
  7. 7. Szczupaka wykładamy na udekorowany sałatą, cytryną, pietruszką oraz marynowanymi grzybkami półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.895