Okoń w zalewie imbirowej

Okoń w zalewie imbirowej
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Okoń europejski  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Anyż  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz różowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Okoń w zalewie imbirowej
  1. 1. Cytrynę obieramy i drobno siekamy, gotujemy przez 5 minut, studzimy i odsączamy.
    Cytrynę obieramy i drobno siekamy, gotujemy przez 5 minut, studzimy i odsączamy.
  2. 2. Imbir obieramy i ścieramy.
  3. 3. Łączymy oliwę, imbir i skórkę cytrynową i odstawiamy na 24 godz.
  4. 4. Rybę patroszymy, dokładnie myjemy i osuszamy.
  5. 5. Okonia kroimy na cienkie kawałki.
  6. 6. Układamy je na talerzu, posypujemy anyżem, doprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Talerze nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  8. 8. Przed podaniem wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy nim potrawę.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.829