Risotto z mięsem wołowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z mięsem wołowym
  1. 1. Włoszczyznę obieramy i dokładnie myjemy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
  3. 3. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę bez kapusty i szczyptę soli. Składniki odcedzamy i studzimy.
  4. 4. Mięso mielimy, włoszczyznę kroimy w drobną kostkę.
  5. 5. W międzyczasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, łączymy go z mięsem, warzywami, olejem, połową posiekanej natki pietruszki.
  6. 6. Potrawę dekorujemy pozostałą natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryż warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.685