Stek z jelenia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Udziec z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek z jelenia
  1. 1. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju oraz łyżkę masła.
  2. 2. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę, jeden ząbek czosnku i obraną marchewkę.
  3. 3. Smażymy 5-7 minut.
  4. 4. Do zrumienionej cebuli dodajemy ziarna jałowca oraz koncentrat pomidorowy.
  5. 5. Całość oprószamy dwoma łyżkami mąki i ciągle mieszając wlewamy ok. 50ml jałowcówki, ocet i dwie szklanki czerwonego wina. Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy ok. 1 godziny.
  6. 6. Ugotowany wywar przecedzamy przez sito, a następnie odstawiamy.
  7. 7. Na drugiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i dwie łyżki masła.
  8. 8. Mięso myjemy pod bieżącą wodą, oddzielamy od kości i kroimy steki.
  9. 9. Podzielone steki kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
  10. 10. Gotowe kotlety przekładamy na talerz.
  11. 11. Do tłuszczu ze smażenia dodajemy ok. 100 ml jałowcówki oraz śmietankę. Gotujemy ok. 2 minuty. Kotlety polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.248