Zrazy cielęce z jabłkami

Zrazy cielęce z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
2
Średnia 2 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy cielęce z jabłkami
  1. 1. Mięso dzielimy na kawałki i formujemy zrazy.
    Mięso dzielimy na kawałki i formujemy zrazy.
  2. 2. Oprószamy solą i mąką, a następnie smażymy na rozgrzanym maśle.Jabłka obieramy.
  3. 3. Tak przygotowane zrazy przekładamy do garnka i układamy na skórkach obranych z jabłek.
  4. 4. Polewamy mięso wywarem i dusimy pod przykryciem do miękkości.
  5. 5. Jabłka kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z połowy cytryny i obsmażamy na patelni.
  6. 6. Ugotowane mięso kładziemy na jabłka i polewamy powstałym sosem z duszenia.
  7. 7. Zrazy podajemy na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.5