Budyń z cielęciny i twarogu

Budyń z cielęciny i twarogu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.33
3
Średnia 1.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z cielęciny i twarogu
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
    Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
  3. 3. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę bez kapusty i szczyptę soli.
  4. 4. Ostudzone, odcedzone mięso i włoszczyznę mielimy razem z serem oraz namoczoną w mleku i wyciśniętą bułką.
  5. 5. Do wymieszanej masy dodajemy utarte masło z żółtkami.
  6. 6. Całość doprawiamy połową posiekanej natki pietruszki, ubitą na sztywno pianą z białek i delikatnie mieszamy aby budyń był jak najbardziej puszysty.
  7. 7. Tak przygotowaną masę przekładamy do natłuszczonej olejem i obsypanej bułką formy budyniowej.
  8. 8. Całość gotujemy na parze przez 45 minut.
  9. 9. Budyń podajemy udekorowany resztą posiekanej natki pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.844