Budyń z cielęciny i twarogu

Budyń z cielęciny i twarogu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.33
3
Średnia 1.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z cielęciny i twarogu
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
    Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
  3. 3. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę bez kapusty i szczyptę soli.
  4. 4. Ostudzone, odcedzone mięso i włoszczyznę mielimy razem z serem oraz namoczoną w mleku i wyciśniętą bułką.
  5. 5. Do wymieszanej masy dodajemy utarte masło z żółtkami.
  6. 6. Całość doprawiamy połową posiekanej natki pietruszki, ubitą na sztywno pianą z białek i delikatnie mieszamy aby budyń był jak najbardziej puszysty.
  7. 7. Tak przygotowaną masę przekładamy do natłuszczonej olejem i obsypanej bułką formy budyniowej.
  8. 8. Całość gotujemy na parze przez 45 minut.
  9. 9. Budyń podajemy udekorowany resztą posiekanej natki pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.764