Sałatka Rojak

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ananas  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mango  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Tofu  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Kiełki nasion rzodkiewki  g  x  kcal = 0 kcal
Orzeszki ziemne kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Pasta z krewetek i jajek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka Rojak
  1. 1. Opłukane kiełki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy.
  2. 2. Szpinak myjemy, zalewamy wrzątkiem i ostawiamy na minutę, następnie odcedzamy.
  3. 3. Ananasa oraz ogórka myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w plasterki.
  4. 4. Umyte i obrane mango kroimy w kostkę.
  5. 5. Ser tofu kroimy w paski lub drobną kostkę.
  6. 6. Wszystkie składniki układamy na dużym półmisku.
  7. 7. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej orzeszki ziemne.
  8. 8. Przekładamy orzeszki do moździerza i dokładnie ucieramy.
  9. 9. 9.Papryczki chilli myjemy, oczyszczamy, zalewamy wodą i odstawiamy.
  10. 10. Po 15 minutach odcedzamy papryczki, przekładamy je do moździerza i ucieramy.
  11. 11. Dodajemy do nich utarte orzechy, wodę, sok z cytryny, pastę krewetkową, sól i cukier. Całość dokładnie mieszamy.
  12. 12. Przygotowanym sosem polewamy wcześniej ułożone na półmisku składniki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.818