Uramaki z łososiem

Uramaki z łososiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.29
7
Średnia 3.29 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nori  g  x  kcal =  kcal
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Serek typu Philadelphia  g  x  kcal =  kcal
Wasabi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uramaki z łososiem
  1. 1. Matę bambusową owijamy folią spożywczą. Płat nori układamy na macie bambusowej w odległości ok. 5cm od brzegu maty (nori układamy lśniącą stroną do dołu).
    Matę bambusową owijamy folią spożywczą. Płat nori układamy na macie bambusowej w odległości ok. 5cm od brzegu maty (nori układamy lśniącą stroną do dołu).
  2. 2. Zwilżamy ręce i formujemy dużą kulkę z ryżu, którą układamy na środku nori. Dociskamy delikatnie kulkę, aby ryż zapełnił prawie całe nori (powstała warstwa powinna mieć ok. 1cm grubości).
  3. 3. Posypujemy ryż posiekanym grubo szczypiorkiem.
    Posypujemy ryż posiekanym grubo szczypiorkiem.
  4. 4. Przekładamy nori z ryżem na drugą stronę, aby ryż stykał się z matą, a lśniąca powierzchnia nori była na zewnątrz.
    Przekładamy nori z ryżem na drugą stronę, aby ryż stykał się z matą, a lśniąca powierzchnia nori była na zewnątrz.
  5. 5. Wierzch nori smarujemy niewielką ilością wasabi.
  6. 6. Na wasabi nakładamy cienką warstwę serka Philadelphia.
    Na wasabi nakładamy cienką warstwę serka Philadelphia.
  7. 7. Kroimy cienkie pasy łososia I ogórka i układamy je na serku.
    Kroimy cienkie pasy łososia I ogórka i układamy je na serku.
  8. 8. Zwijamy bambusową matę, naciskając tak, aby sushi miało cylindrycznym kształt.
    Zwijamy bambusową matę, naciskając tak, aby sushi miało cylindrycznym kształt.
  9. 9. Wyjmujemy sushi z maty i kroimy na mniejsze kawałki.
    Wyjmujemy sushi z maty i kroimy na mniejsze kawałki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.502