Dorsz w jarzynach zapiekany z parmezanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
2
Średnia 2.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Rzeżucha  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w jarzynach zapiekany z parmezanem
  1. 1. Filety z dorsza myjemy i nacieramy solą oraz sokiem z cytryny.
  2. 2. Przyprawioną rybę odstawiamy na pół godziny.
  3. 3. Obrane i umyte warzywa ścieramy na tarce, następnie smażymy je na maśle i mieszamy.
  4. 4. Do podsmażonych warzyw dodajemy wino, sól i miód.
  5. 5. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut.
  6. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego rybę.
  7. 7. Żółtko mieszamy ze śmietaną, posiekaną rzeżuchą oraz tartym parmezanem i wlewamy do warzyw.
  8. 8. Do ryby dodajemy uduszone warzywa z serową masą.
  9. 9. Tak przygotowaną rybę wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy przez 35-45 minut w temperaturze około 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.733