Dorsz w jarzynach zapiekany z parmezanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Rzeżucha  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w jarzynach zapiekany z parmezanem
  1. 1. Filety z dorsza myjemy i nacieramy solą oraz sokiem z cytryny.
  2. 2. Przyprawioną rybę odstawiamy na pół godziny.
  3. 3. Obrane i umyte warzywa ścieramy na tarce, następnie smażymy je na maśle i mieszamy.
  4. 4. Do podsmażonych warzyw dodajemy wino, sól i miód.
  5. 5. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut.
  6. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego rybę.
  7. 7. Żółtko mieszamy ze śmietaną, posiekaną rzeżuchą oraz tartym parmezanem i wlewamy do warzyw.
  8. 8. Do ryby dodajemy uduszone warzywa z serową masą.
  9. 9. Tak przygotowaną rybę wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy przez 35-45 minut w temperaturze około 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.636