Sałatka indyjska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż długoziarnisty  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Kukurydza konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Banan  g  x  kcal =  kcal
Ananas  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka indyjska
  1. 1. Ryż zalewamy wrzącym bulionem, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 15-20 minut. Następnie odcedzamy go.
  2. 2. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i płuczemy wodą.
  3. 3. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i kroimy w cieniutkie plastry.
  4. 4. Pomidor sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
  5. 5. Owoce myjemy, obieramy i kroimy - ananasa i jabłko w kostkę, banana w plasterki, a pomarańczę w cząstki.
  6. 6. Zieloną pietruszkę, estragon i miętę drobno siekamy.
  7. 7. Sok z cytryny rozcieramy dokładnie z solą i pieprzem. Dodajemy oliwę i ponownie ucieramy.
  8. 8. Umyte rodzynki osączamy z wody, po czym podsmażamy je na patelni, na rozgrzanym maśle.
  9. 9. Do ostudzonego ryżu dodajemy rodzynki i pozostałe składniki.
  10. 10. Całość polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
  11. 11. 11.dekorujemy listkami mięty.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce ryż
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.892