Sałatka indyjska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż długoziarnisty  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Kukurydza konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Banan  g  x  kcal =  kcal
Ananas  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka indyjska
  1. 1. Ryż zalewamy wrzącym bulionem, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 15-20 minut. Następnie odcedzamy go.
  2. 2. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i płuczemy wodą.
  3. 3. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i kroimy w cieniutkie plastry.
  4. 4. Pomidor sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
  5. 5. Owoce myjemy, obieramy i kroimy - ananasa i jabłko w kostkę, banana w plasterki, a pomarańczę w cząstki.
  6. 6. Zieloną pietruszkę, estragon i miętę drobno siekamy.
  7. 7. Sok z cytryny rozcieramy dokładnie z solą i pieprzem. Dodajemy oliwę i ponownie ucieramy.
  8. 8. Umyte rodzynki osączamy z wody, po czym podsmażamy je na patelni, na rozgrzanym maśle.
  9. 9. Do ostudzonego ryżu dodajemy rodzynki i pozostałe składniki.
  10. 10. Całość polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
  11. 11. 11.dekorujemy listkami mięty.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce ryż
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.888