Zrazy staroplskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Chleb pszenny  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy staroplskie
  1. 1. Mięso dzielimy na porcje, rozbijamy na cienkie zrazy, oprószamy solą i pieprzem.
  2. 2. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni a suszone grzyby moczymy.
  3. 3. Czerstwy chleb ścieramy na tarce jarzynowej, mieszamy z podsmażoną cebulą, masłem i przyprawami.
  4. 4. Farsz nakładamy na zrazy i zawijamy je w rulony.
  5. 5. Układamy na rozgrzanej patelni i smażymy tak, aby zarumieniły się z każdej strony.
  6. 6. Usmażone zrazy wkładamy do garnka i posypujemy startym chlebem razowym.
  7. 7. Grzyby płuczemy, osączamy, kroimy i dodajemy do zrazów.
  8. 8. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd284804 metformin 500 mg
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.527