Klops ziemniaczany nadziewany mięsem i warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops ziemniaczany nadziewany mięsem i warzywami
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę bez kapusty i szczyptę soli.
  3. 3. Ostudzone, odcedzone mięso i włoszczyznę, mielimy przez maszynkę. Masę doprawiamy połową posiekanej natki pietruszki i majerankiem.
  4. 4. Umyte i obrane ziemniaki, gotujemy w gorącej i osolonej wodzie. Kiedy będą już miękkie, odcedzamy, studzimy i mielimy, mieszamy z olejem.
  5. 5. W między czasie ubijamy pianę z białek. Połowę piany łączymy z masą mięsną, a drugą połowę z masą ziemniaczaną.
  6. 6. Na natłuszczoną folię wykładamy warstwę ziemniaczaną. Wierzch zakrywamy masą z mięsa i warzyw.
  7. 7. Całość szczelnie zwijamy i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
  8. 8. Z upieczonego klopsa ściągamy folię, a przed podaniem kroimy na skośne plastry i dekorujemy resztą posiekanej natki pietruszki.
  9. 9. Klops najlepiej smakuje z sosem i surówką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.852