Klops ziemniaczany nadziewany mięsem i warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Klops ziemniaczany nadziewany mięsem i warzywami
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę bez kapusty i szczyptę soli.
  3. 3. Ostudzone, odcedzone mięso i włoszczyznę, mielimy przez maszynkę. Masę doprawiamy połową posiekanej natki pietruszki i majerankiem.
  4. 4. Umyte i obrane ziemniaki, gotujemy w gorącej i osolonej wodzie. Kiedy będą już miękkie, odcedzamy, studzimy i mielimy, mieszamy z olejem.
  5. 5. W między czasie ubijamy pianę z białek. Połowę piany łączymy z masą mięsną, a drugą połowę z masą ziemniaczaną.
  6. 6. Na natłuszczoną folię wykładamy warstwę ziemniaczaną. Wierzch zakrywamy masą z mięsa i warzyw.
  7. 7. Całość szczelnie zwijamy i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
  8. 8. Z upieczonego klopsa ściągamy folię, a przed podaniem kroimy na skośne plastry i dekorujemy resztą posiekanej natki pietruszki.
  9. 9. Klops najlepiej smakuje z sosem i surówką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.7