Sałatka kalifornijska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Winogrona czarne  g  x  kcal = 0 kcal
Winogrona białe  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Nasiona słonecznika  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka kalifornijska
  1. 1. Winogrona, jabłka, pomarańcze, kapustę i szczypiorek dokładnie myjemy i odsączamy w wody.
  2. 2. Nieobrane jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki. Natychmiast skrapiamy je sokiem z cytryny, aby zapobiec ich ciemnieniu.
  3. 3. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy na cząstki.
  4. 4. Winogrona odrywamy od gałązek i kroimy na połówki lub ćwiartki.
  5. 5. Kapustę kroimy w bardzo cienkie paski.
  6. 6. Szczypiorek drobno siekamy.
  7. 7. Rozcieramy sól i pieprz z sokiem cytrynowym. Następnie dodajemy oliwę z oliwek i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Mieszamy owoce z kapustą, szczypiorkiem i sosem.
  9. 9. Na patelni rozgrzewamy oliwę i prażymy na niej nasiona słonecznika, następnie posypujemy nimi sałatkę.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.726