Sałatka kalifornijska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Winogrona czarne  g  x  kcal = 0 kcal
Winogrona białe  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Nasiona słonecznika  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka kalifornijska
  1. 1. Winogrona, jabłka, pomarańcze, kapustę i szczypiorek dokładnie myjemy i odsączamy w wody.
  2. 2. Nieobrane jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki. Natychmiast skrapiamy je sokiem z cytryny, aby zapobiec ich ciemnieniu.
  3. 3. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy na cząstki.
  4. 4. Winogrona odrywamy od gałązek i kroimy na połówki lub ćwiartki.
  5. 5. Kapustę kroimy w bardzo cienkie paski.
  6. 6. Szczypiorek drobno siekamy.
  7. 7. Rozcieramy sól i pieprz z sokiem cytrynowym. Następnie dodajemy oliwę z oliwek i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Mieszamy owoce z kapustą, szczypiorkiem i sosem.
  9. 9. Na patelni rozgrzewamy oliwę i prażymy na niej nasiona słonecznika, następnie posypujemy nimi sałatkę.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.771