Kluski śląskie z mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kluski śląskie z mięsem
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy.
  3. 3. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę bez kapusty i szczyptę soli.
  4. 4. Ostudzone, odcedzone mięso i włoszczyznę, mielimy przez maszynkę. Masę doprawiamy solą i duszoną cebulą.
  5. 5. Umyte i obrane ziemniaki, gotujemy w gorącej i osolonej wodzie.
  6. 6. Ostudzone ziemniaki mielimy, dodajemy jajo, sól, mąkę ziemniaczaną i zagniatamy na jednolite ciasto.
  7. 7. Z masy formujemy kulki i rozpłaszczamy, nadziewamy masą mięsną i zlepiamy. Następnie obtaczamy w mące pszennej.
  8. 8. Kluski gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Ugotowane wyławiamy łyżką cedzakową.
  9. 9. Podajemy je polane rozpuszczonym masłem i posypane posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.051