Cielęcina z estragonem

Cielęcina z estragonem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal = 0 kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina z estragonem
  1. 1. Z umytego i osuszonego mięsa usuwamy ścięgna, a następnie nacieramy je dokładnie estragonem i skrapiamy octem.
    Z umytego i osuszonego mięsa usuwamy ścięgna, a następnie nacieramy je dokładnie estragonem i skrapiamy octem.
  2. 2. Przyprawione mięso odstawiamy w chłodne miejsce na 48 godzin.
  3. 3. Po upływie tego czasu mięso solimy i smażymy na smalcu tak, aby zarumieniło się z każdej strony. Od czasu do czasu skrapiamy je wodą i 60 ml białego wytrawnego wina.
  4. 4. Miękkie mięso polewamy pozostałą ilością wina oraz masłem.
  5. 5. Przed podaniem cielęcinę dzielimy na porcje i polewamy pozostałym sosem. Podajemy z duszoną cukinią.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.021