Knedle ziemniaczane z mięsem

Knedle ziemniaczane z mięsem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Knedle ziemniaczane z mięsem
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
    Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy małą ilością gorącej wody i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę bez kapusty i szczyptę soli.
  3. 3. Ostudzone, odcedzone mięso i włoszczyznę, mielimy przez maszynkę, a masę doprawiamy solą, bułką tartą i majerankiem.
  4. 4. Umyte i obrane ziemniaki, gotujemy w osolonej wodzie.
  5. 5. Ostudzone ziemniaki mielimy, dodajemy jajo, sól, mąkę pszenną (niewielką ilość mąki, zostawiamy do formowania knedli) i mąkę ziemniaczaną, zagniatamy ciasto.
  6. 6. Z powstałego ciasta formujemy gruby wałek. Kroimy go na kawałki, które następnie rozpłaszczamy w ręku.
  7. 7. Nakładamy na cisto wcześniej przygotowane nadzienie, zlepiamy i formujemy knedle.
  8. 8. Obtaczamy w mące pszennej i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy, aż będą miękkie.
  9. 9. Ugotowane wybieramy łyżką cedzakową na talerz i przed podaniem polewamy rozpuszczonym masłem. Możemy również dodać na wierzch posiekaną natkę pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.741