Ciasto z masą budyniową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z masą budyniową
  1. 1. Łączymy 30 dag przesianej mąki z sodą, posiekanymi 15 dkg masła, miodem, połową szklanki cukru, 1 jajem i szybko całość zagniatamy.
  2. 2. Dzielimy ciasto na dwie części, każdą z nich rozwałkowujemy.
  3. 3. Przekładamy placki do tortownic i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 30 minut.
  4. 4. Ubijamy 5 białek na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodajemy 5 łyżek cukru i 5 pozostałych żółtek.
  5. 5. Do powstałej piany dodajemy pozostałą mąkę i proszek do pieczenia.
  6. 6. Całość mieszamy i pieczemy w tej samej tortownicy, w której piekło się ciasto kruche.
  7. 7. Zagotowujemy 1,5 szklanki mleka z pozostałym masłem (odkładamy 5dkg), cukrem (odkładamy 3 łyżki) i cukrem waniliowym.
  8. 8. Pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do budyniu.
  9. 9. Całość gotujemy, nie zapominając o ciągłym mieszaniu.
  10. 10. Ostudzony budyń wylewamy na kruche ciasto i przykrywamy biszkoptem. Na wierzchu kładziemy drugą warstwę budyniu i przykrywamy ją drugą warstwą kruchego ciasta.
  11. 11. Z 5 dag masła, kakao i 3 łyżek cukru przygotowujemy polewę, którą wylewamy na wierzch ciasta.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.994