Ciasto z masą budyniową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z masą budyniową
  1. 1. Łączymy 30 dag przesianej mąki z sodą, posiekanymi 15 dkg masła, miodem, połową szklanki cukru, 1 jajem i szybko całość zagniatamy.
  2. 2. Dzielimy ciasto na dwie części, każdą z nich rozwałkowujemy.
  3. 3. Przekładamy placki do tortownic i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 30 minut.
  4. 4. Ubijamy 5 białek na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodajemy 5 łyżek cukru i 5 pozostałych żółtek.
  5. 5. Do powstałej piany dodajemy pozostałą mąkę i proszek do pieczenia.
  6. 6. Całość mieszamy i pieczemy w tej samej tortownicy, w której piekło się ciasto kruche.
  7. 7. Zagotowujemy 1,5 szklanki mleka z pozostałym masłem (odkładamy 5dkg), cukrem (odkładamy 3 łyżki) i cukrem waniliowym.
  8. 8. Pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do budyniu.
  9. 9. Całość gotujemy, nie zapominając o ciągłym mieszaniu.
  10. 10. Ostudzony budyń wylewamy na kruche ciasto i przykrywamy biszkoptem. Na wierzchu kładziemy drugą warstwę budyniu i przykrywamy ją drugą warstwą kruchego ciasta.
  11. 11. Z 5 dag masła, kakao i 3 łyżek cukru przygotowujemy polewę, którą wylewamy na wierzch ciasta.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.684