Duszona wołowina z wódką

Duszona wołowina z wódką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona wołowina z wódką
  1. 1. Mięso wołowe rozbijamy, szpikujemy słoniną, solimy i dodajemy pieprz.
    Mięso wołowe rozbijamy, szpikujemy słoniną, solimy i dodajemy pieprz.
  2. 2. Zawijamy je w rulon i związujemy sznurkiem.
  3. 3. Wołowinę posypujemy mąką i smażymy na oliwie z oliwek, aż zarumieni się z każdej strony. Od czasu do czasu skrapiamy wodą, żeby mięso nie przywierało.
  4. 4. Warzywa gotujemy i przecieramy.
  5. 5. Przetarte jarzyny dodajemy do mięsa i dusimy do miękkości.
  6. 6. Tuż przed podaniem mięso polewamy wódką i dodajemy uduszone, przetarte pomidory.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.104