Duszona wołowina z wódką

Duszona wołowina z wódką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona wołowina z wódką
  1. 1. Mięso wołowe rozbijamy, szpikujemy słoniną, solimy i dodajemy pieprz.
    Mięso wołowe rozbijamy, szpikujemy słoniną, solimy i dodajemy pieprz.
  2. 2. Zawijamy je w rulon i związujemy sznurkiem.
  3. 3. Wołowinę posypujemy mąką i smażymy na oliwie z oliwek, aż zarumieni się z każdej strony. Od czasu do czasu skrapiamy wodą, żeby mięso nie przywierało.
  4. 4. Warzywa gotujemy i przecieramy.
  5. 5. Przetarte jarzyny dodajemy do mięsa i dusimy do miękkości.
  6. 6. Tuż przed podaniem mięso polewamy wódką i dodajemy uduszone, przetarte pomidory.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.804