Zapiekanka ziemniaczano-mięsna

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka ziemniaczano-mięsna
  1. 1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane mięso zalewamy małą ilością gorącej wody i gotujemy.
  3. 3. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę i szczyptę soli.
  4. 4. Ostudzone, odcedzone mięso i włoszczyznę, mielimy przez maszynkę razem z namoczoną w 50ml mleka i wyciśniętą czerstwą bułką.
  5. 5. Masę doprawiamy solą i majerankiem.
  6. 6. Umyte i obrane ziemniaki gotujemy w gorącej i osolonej wodzie.
  7. 7. Ostudzone ziemniaki mielimy, dodajemy do nich resztę mleka, olej sojowy, część posiekanej natki pietruszki.
  8. 8. Do ziemniaczanej masy dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, całość delikatnie mieszamy.
  9. 9. Na dno wysmarowanej i obsypanej tartą bułką brytfanny wykładamy połowę masy ziemniaczanej.
  10. 10. Masę tą przykrywamy mięsną warstwą, a tą z kolei resztą masy ziemniaczanej.
  11. 11. Zapiekankę przykrywamy folią.
  12. 12. Pieczemy w piekarniku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.375