Rosół z makaronem domowym

Rosół z makaronem domowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
4
Średnia 2 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso z kurczaka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Makaron domowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rosół z makaronem domowym
  1. 1. Cielęcinę sparzoną wodą wkładamy do garnka razem z mięsem z kurczaka i wołowiną, a następnie zalewamy wodą.
    Cielęcinę sparzoną wodą wkładamy do garnka razem z mięsem z kurczaka i wołowiną, a następnie zalewamy wodą.
  2. 2. Warzywa siekamy i dodajemy je razem z pieczarką do zupy. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania.
  3. 3. Ugotowane mięso wyjmujemy, a zupę gotujemy jeszcze przez około 2 godziny. Mięso możemy pokroić w paski i dodać do zupy.
  4. 4. Ugotowaną zupę przecedzamy i podajemy z makaronem oraz pokrojoną marchewką i posiekaną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina drób wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd751156 avodart seroquel for depression and anxiety stromectol 3mg neurontin
wh0cd2345229 cleocin without a prescription buy stromectol
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.418