Pomidory faszerowane surówką z cebuli

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pomidory faszerowane surówką z cebuli
  1. 1. Pomidory dokładnie myjemy, kroimy w poprzek na 1/3 wysokości, a z dolnej, większej części wydrążamy miąższ oraz gniazda nasienne.
  2. 2. Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę lub plastry.
  3. 3. Jabłka dokładnie myjemy, obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę lub paski (możemy je również zetrzeć na grubej tarce).
  4. 4. Łączymy cebulę, jabłka i miąższ pomidorów, mieszamy z majonezem.
  5. 5. Całość przyprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. 6. Wydrążone pomidory napełniamy surówką i przykrywamy ściętymi wcześniej wierzchami.
  7. 7. Pomidory układamy na umytych i osuszonych liściach sałaty.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.358