Szparagowa

Szparagowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Szparag zielony  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szparagowa
  1. 1. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
  2. 2. Szparagi płuczemy, odcinamy końcówki i przecinamy na pól.
  3. 3. Udka z kurczaka płuczemy w zimnej wodzie i wrzucamy na gotującą się wodę (około 1l).
  4. 4. Kolejno dodajemy pokrojone warzywa.
  5. 5. Całość gotujemy aż warzywa będą miękkie.
  6. 6. Przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
  7. 7. Ugotowane szparagi miksujemy z połową wywaru.
  8. 8. Na patelnię wrzucamy masło i rozprowadzamy z mąką, mieszamy całość z wywarem.
  9. 9. Dodajemy śmietanę i gotujemy około 10 minut.
  10. 10. Podajemy na zimno lub ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.794