Karp w sosie piwnym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp filet  g  x  kcal = 0 kcal
Piwo  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w sosie piwnym
  1. 1. Filety karpia polewamy octem z wodą i pozostawiamy na kilka minut pod przykryciem.
  2. 2. Piwo przelewamy do garnka i gotujemy z identyczną ilością wody.
  3. 3. Dodajemy rybę, pokrojoną cebulę, marchew i przyprawy (oprócz cukru). Wszystko gotujemy do miękkości.
  4. 4. Filety przekładamy na półmisek i czekamy aż ostygną.
  5. 5. Wywar przecedzamy i dodajemy łyżkę mąki, masło, karmel z cukru, rodzynki oraz przetarty i rozkruszony razowy chleb. Całość gotujemy.
  6. 6. Rybę podajemy przekładaną plasterkami cytryny i polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.372