Duszony karp w sosie śmietanowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszony karp w sosie śmietanowym
  1. 1. Karpia dokładnie myjemy, obieramy ze skóry i ości i filetujemy.
  2. 2. Sprawioną rybę posypujemy solą oraz pieprzem i obtaczamy w mące.
  3. 3. Smażymy ją na maśle aż się zrumieni z każdej strony.
  4. 4. Cebulę oraz pieczarki drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym maśle.
  5. 5. Do podsmażonej z pieczarkami cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażkę oraz przecedzony wywar rybny.
  6. 6. Całość gotujemy.
  7. 7. Po zestawieniu z palnika dodajemy śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
  8. 8. Usmażone filety wkładamy do sosu i dusimy pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.684