Sałatka ze skorzonery

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skorzonera  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka ze skorzonery
  1. 1. Skorzonerę dokładnie myjemy szczotką pod bieżącą wodą.
  2. 2. Następnie warzywo skrobiemy, wrzucamy do wody z dodatkiem octu.
  3. 3. Skorzonerę odcedzamy i zalewamy wrzącą wodą (wcześniej posolić i dodać odrobinę cukru).
  4. 4. Skorzonery gotujemy pod przykryciem do miękkości, a następnie odcedzamy i studzimy.
  5. 5. Warzywo kroimy w kostkę, podobnie jak jaja ugotowane na twardo i obrany ze skórki ogórek.
  6. 6. Wszystko razem mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
  7. 7. Na koniec dodajemy musztardę i wszystko ostrożnie mieszamy.
  8. 8. Wykładamy sałatkę do salaterki.
  9. 9. Po wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.753