Miętus duszony

Miętus duszony
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Miętus  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miętus duszony
  1. 1. Miętusa parzymy, skrobiemy z łusek, patroszymy i płuczemy.
    Miętusa parzymy, skrobiemy z łusek, patroszymy i płuczemy.
  2. 2. Rybę kroimy na kawałki, solimy i układamy w rondlu na przemian z plastrami masła i kilkoma plastrami pokrojonej cebuli.
  3. 3. Każdą warstwę oprószamy pieprzem i skrapiamy wodą.
  4. 4. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
  5. 5. Przed końcem duszenia dodajemy do ryby śmietanę, którą delikatnie mieszamy z powstałym w rondlu sosem.
  6. 6. Rybę podajemy na półmisku, obficie polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.716