Rolada z prosiaka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Prosię - mięso z prosiaka  g  x  kcal = 0 kcal
Ozór wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z prosiaka
  1. 1. Z prosiaka odcinamy skórę z warstwą mięsa.
  2. 2. Ozór, szynkę, wątrobę, marchew, por i jajo gotujemy a następnie kroimy na kawałki.
  3. 3. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy na 40 minut.
  4. 4. Na wewnętrznej stronie odciętej skóry kładziemy cienką warstwę słoniny.
  5. 5. Kładziemy pokrojone na kawałki: ozór, wątróbkę, marchew, por oraz jajo.
  6. 6. Zalewamy żelatyną.
  7. 7. Całość zwijamy.
  8. 8. Roladę owijamy gazą i związujemy grubą nicią.
  9. 9. Gotujemy w osolonej wodzie.
  10. 10. Gotową roladę odsączamy z wody i wkładamy do lodówki.
  11. 11. Przed podaniem kroimy w cienkie plastry i posypujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.706