Sałatka z mięsem i majonezem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal = 0 kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Groch cukrowy  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cielęcina pieczona  g  x   kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z mięsem i majonezem
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach
  2. 2. Po ugotowaniu i ostudzeniu, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
  3. 3. Pieczoną cielęcinę, ziemniaki, ogórek i jabłka, również kroimy w kostkę.
  4. 4. Dodajemy ugotowany lub odsączony z zalewy groszek. Wszystko razem mieszamy z 3-4 łyżkami majonezu,solą , cukrem i musztardą.
  5. 5. Sałatkę podajemy w szklanej salaterce. Dekorujemy majonezem ,posiekaną natką pietruszki oraz listkami sałaty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.629