Sałatka z raków z majonezem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rak  g  x  kcal =  kcal
Szparagi  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z raków z majonezem
  1. 1. Raki gotujemy w wodzie.
  2. 2. Po ugotowaniu wyjmujemy mięso z szyjek i kleszczy.
  3. 3. Szparagi czyścimy i płuczemy, zalewamy wrzącą, lekko osoloną wodą z dodatkiem cukru.
  4. 4. Szparagi, ziemniaki i selery gotujemy.
  5. 5. Po ugotowaniu i ostudzeniu warzywa obieramy.
  6. 6. Szparagi i trzy szyjki rakowe kroimy w kostkę.
  7. 7. Dodajemy odcedzony zielony groszek.
  8. 8. Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  9. 9. Na koniec dodajemy 3-4 łyżki majonezu.
  10. 10. Wykładamy całość do salaterki i polewamy majonezem.
  11. 11. Dekorujemy szyjkami rakowymi oraz listkami sałaty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.834