Tuńczyk po baskijsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Tuńczyk  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tuńczyk po baskijsku
  1. 1. Papryki oczyszczamy, usuwamy pestki i kroimy w paski.
  2. 2. Bakłażana kroimy ze skórką w drobną kostkę.
  3. 3. Pomidory zalewamy wodą, a później usuwamy skórkę i kroimy je w kostkę.
  4. 4. Obrany czosnek i cebulę drobno siekamy.
  5. 5. Rybę obtaczamy w mące i smażymy w rondlu z wcześniej rozgrzaną oliwą. Każdą stronę tuńczyka smażymy przez około 5 minut.
  6. 6. Do drugiego rondla wkładamy pokrojoną paprykę i dusimy przez 3 minuty cały czas mieszając.
  7. 7. Wkładamy kolejno bakłażana, czosnek i cebulę, wszystko dokładnie mieszamy.
  8. 8. Dodajemy pomidory, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  9. 9. Wkładamy tuńczyka i zmniejszamy płomień. Dusimy przez ok. 45 minut pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.21