Tuńczyk w sosie curry

Tuńczyk w sosie curry
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuńczyk  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tuńczyk w sosie curry
  1. 1. Oczyszczone filety z tuńczyka kroimy na dwie części.
    Oczyszczone filety z tuńczyka kroimy na dwie części.
  2. 2. Rybę układamy w dość głębokim naczyniu, posypujemy pokruszonym tymiankiem oraz liściem laurowym.
  3. 3. Wlewamy białe wino i jedną łyżkę oliwy.
  4. 4. Odstawiamy rybę na około godzinę w chłodne miejsce. W tym czasie obracamy rybę dwu lub trzykrotnie.
  5. 5.  Selera oraz cebulę obieramy i kroimy na małe kawałki.
  6. 6. Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, po czym kroimy w dość drobne kawałki.
  7. 7. W rondlu rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy selera i cebulę, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy pomidory, przyprawę curry, szafran oraz sól i pieprz. Całość dusimy przez 30 minut pod przykrywką na małym płomieniu mieszając od czasu do czasu.
  8. 8. W ostatnim etapie wyjmujemy rybę z marynaty i osuszamy na papierowym ręczniku.
  9. 9. Smażymy ją na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek przez około 3 minuty z każdej strony.
  10. 10. Wszystkie kawałki ryby przekładamy do garnka, zalewamy przecedzoną marynatą i mieszamy. Całość gotujemy przez godzinę pod przykryciem na małym płomieniu.
  11. 11. Na koniec dodajemy sok z cytryny i mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.205