Pomidory nadziewane groszkiem z szynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Groch cukrowy  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka wędzona  g  x   kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pomidory nadziewane groszkiem z szynką
  1. 1. Wybieramy tylko duże pomidory, płuczemy i ścinamy w 1/3 wysokości.
  2. 2. Wydrążamy środek, starając się nie naruszyć ścian bocznych pomidora.
  3. 3. Groszek cukrowy płuczemy i gotujemy.
  4. 4. Po ugotowaniu groszek odsączamy i wrzucamy do miski.
  5. 5. Szynkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do groszku.
  6. 6. Dodajemy majonez i delikatnie mieszamy.
  7. 7. Przyprawiamy solą do smaku.
  8. 8. Wypełniamy pomidory nadzieniem.
  9. 9. Faszerowane pomidory przybieramy majonezem wyciśniętym z woreczka z tulejką, paskami pomidorów i zielonym groszkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.764