Tuńczyk z rzeżuchą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuńczyk  g  x  kcal = 0 kcal
Rzeżucha  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tuńczyk z rzeżuchą
  1. 1. Obrywamy ogonki rzeżuchy, myjemy ją i siekamy.
  2. 2. Szalotki i czosnek również drobno siekamy.
  3. 3. W rondlu, na stopionym maśle lekko podsmażamy szalotkę oraz czosnek, dodajemy rzeżuchę i dusimy przez 5 minut.
  4. 4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. 5. W osobnym naczyniu mieszamy żółtka ze śmietaną, a potem wlewamy 2 łyżki gorącego sosu, który powstał podczas duszenia rzeżuchy.
  6. 6. Całość przelewamy do rondla i gotujemy przez 2 minuty na małym płomieniu cały czas mieszając.
  7. 7. Zestawiamy sos z ognia, przelewamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Tuńczyka dzielimy na kawałki, nacieramy je solą oraz pieprzem i smarujemy olejem.
  9. 9. Na rozgrzanej patelni smażymy rybę przez około 8 minut z każdej strony.
  10. 10. Usmażone kawałki tuńczyka układamy na talerzu, polewamy sosem i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.037