Tuńczyk z rzeżuchą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuńczyk  g  x  kcal = 0 kcal
Rzeżucha  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tuńczyk z rzeżuchą
  1. 1. Obrywamy ogonki rzeżuchy, myjemy ją i siekamy.
  2. 2. Szalotki i czosnek również drobno siekamy.
  3. 3. W rondlu, na stopionym maśle lekko podsmażamy szalotkę oraz czosnek, dodajemy rzeżuchę i dusimy przez 5 minut.
  4. 4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. 5. W osobnym naczyniu mieszamy żółtka ze śmietaną, a potem wlewamy 2 łyżki gorącego sosu, który powstał podczas duszenia rzeżuchy.
  6. 6. Całość przelewamy do rondla i gotujemy przez 2 minuty na małym płomieniu cały czas mieszając.
  7. 7. Zestawiamy sos z ognia, przelewamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Tuńczyka dzielimy na kawałki, nacieramy je solą oraz pieprzem i smarujemy olejem.
  9. 9. Na rozgrzanej patelni smażymy rybę przez około 8 minut z każdej strony.
  10. 10. Usmażone kawałki tuńczyka układamy na talerzu, polewamy sosem i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.023