Ozór wołowy faszerowany w galarecie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ozór wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ozór wołowy faszerowany w galarecie
  1. 1. Ozór oczyszczamy i gotujemy.
  2. 2. Po ostudzeniu rozcinamy go wzdłuż, ale nie do końca.
  3. 3. Środek ozora wycinamy i mielimy w maszynce.
  4. 4. Mieszamy mięso z bułką namoczoną w mleku, surowym jajem i pokrojoną włoszczyzną. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Ozór napełniamy farszem i związujemy nitką. Krótko gotujemy w małej ilości wywaru mięsnego.
  6. 6. Ostudzony ozór kroimy w kawałki i przybieramy na salaterce jajem, zielonym groszkiem i marchwią.
  7. 7. Przygotowujemy zalewę z żelatyny, żelatynę moczymy w wodzie przez 2-3 godziny.
  8. 8. Odciskamy ją i dodajemy gorący wywar mięsny.
  9. 9. Całość przecedzamy przez serwetkę i mieszamy.
  10. 10. Ubijamy białka z dodatkiem zimnego wywaru i dodajemy połowę do żelatyny.
  11. 11. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 20-30 minut.
  12. 12. Żelatynę przecedzamy i zalewamy nią ozór.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.11